zaterdag 12 december 2009

Oaxaca en Monte Alban

De dagen beginnen te korten en dus doen we ons dubbel tegoed aan al de dingen die we hard gaan missen, zoals elke dag onze verse fruitsapjes, lekkere Mexicaanse straatkost, gebouwen en tentoonstellingen bekijken, locale straatfeestjes en uiteraard wat archeologische sites meepikken.

Monte Alban is daar zo een van, zoals gewoonlijk op een prachtige plaats gelegen. We eten onze boterhammetjes met een prachtig zicht over de hele vallei, praten wat over de reis en natuurlijk ook onze terugkomst. Na bijna 500 dagen onderweg voelen we toch dat het stilletjes aan tijd is om huiswaarts te keren (en de batterijen terug op te laden), maar niet voordat we de laatste dingen met nog meer enthousiasme in ons opnemen...

Oaxaca is bekend voor zijn Mezcal (tequila met een worm in) en dat zullen we ook geweten hebben. Met weer een doos bagage extra stappen we voor de laatste keer de nachtbus op naar Puebla en die laatste keer laten we ons eens goed gaan en kiezen we voor de meest luxueuze bus, die vanbinnen meer op en vliegtuig lijkt dan een rijdend voertuig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten