zaterdag 12 december 2009

Mole Poblano in Puebla

Heel deze reis hebben we ons altijd een beetje (toch wel heel relatief als je al de postpakketten bedenkt die we al hebben opgestuurd) moeten inhouden shoppinggewijs, omdat we graag licht reizen. Met het einde in zicht en met zoveel kleurrijke marktjes is dat, euh, drastisch veranderd. We zijn ondertussen heuse muilezels en dus besluiten we Puebla, de stad die onder andere bekend is voor zijn vele met mozaïek versierde huizen, als uitvalsbasis te gebruiken. Zo wordt deze stad meteen ook onze voorlaatste stop!

In Cacaxtla zien we fantastische Maya-schilderingen, in Cholula verstopt de besneeuwde vulkaan zich achter de wolken en is de plaatselijke site gesloten voor restauratie maar dat laten we niet aan ons hart komen en genieten dan maar van een heerlijke maaltijd op een zonnige patio.

We krijgen hier ook voor het eerst te makan met de Mexicaanse mariachis, de steeds prachtige, strak in de broek, geklede heren (soms ook dames) die de sfeer er goed in brengen met hun aanstekelijke muziek.


Puebla is ook bekend voor zijn mole poblano: kip of ander vlees overgoten met een zware chocoladesaus die als een gigantische baksteen op je maag valt en een week nodig heeft om er als steengruis terug uit te komen (de woorden van Bert).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten