vrijdag 20 november 2009

Tempels en cenotes in Tulum

Wanneer we de grens van Belize naar Mexico oversteken, het 26ste en meteen ook laatste land op onze reis, kunnen we het niet meer ontkennen, we zitten in de laatste rechte lijn. Wel wetende dat Yucatan een van de meest toeristische plaatsen van het continent is, zijn we toch verrast door de goede infrastructuur en genieten we van een sjieke bus met airconditioning die niet om de twee minuten stopt of in panne valt.

Tulum is onze eerste stop in het land van de "sombreros en margaritas". Het is een mooie archeologische site die vooral indruk maakt door zijn ligging vlak aan de azuurblauwe zee met een parelwit strand. Het is ook meteen onze eerste kennismaking met het massatoerisme en dat is echt wel wennen. Toeristentreintjes, circusachtige straatvoorstellingen die 5 US eisen voor een fotootje, we horen overal engels in plaats van spaans...

Maar goed, we ontdekken al snel waarom al die mensen hier zijn, het is hier gewoon prachtig.

Yucatan is ook bekend voor zijn cenotes, grotten die onderwater gelopen zijn en waar je nu dus al snorkelend of duikend de speleoloog kan uithangen. Het water is zo helder dat het lijkt dat je door de grot zweeft. Het lijkt wel een andere wereld.
.


Coba, een minder bekende archeologische site bezoeken we ook, maar ook hier moeten we vechten voor een plaatsje om het prachtige uitzicht te zien vanop de hoogste bestaande mayatempel.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten